qui som

Disseny Integral de Projectes (DIP) és una cooperativa sense ànim de lucre, formada per professionals de diferents disciplines amb experiències compartides, tant dins com fora de l’administració pública i el teixit associatiu.

El nostre objectiu és construir col·lectivament, articular i desplegar polítiques públiques al voltant dels drets, la justícia de gènere, ambiental i socioeconòmica. Treballem des d’una perspectiva de les diversitats, antiracista, intercultural, feminista, interseccional i el més innovadora possible. Ens uneix la voluntat de transformació social, el compromís amb l’entorn i uns valors comuns amb el món de l’Economia Social i Solidària.

Roser Montané

Comunicació i coordinació a DiP i Cardant Cultura

Formada en Filologia i Teoria de la Literatura Comparada i Postgrau en Màrqueting Digital per La Salle – Ramon Llull. La seva trajectòria professional es vincula des del seu inici al món del periodisme a diversos mitjans de comunicació a Catalunya i Navarra (Diari Més La Marxa, Ràdio Ciutat de Vic, La Faktoria del Ocio). En el sector de la comunicació corporativa en empreses de l’àmbit cultural (Kyron SL a Navarra, Fòrum Gastronòmic i Pep Palau Von Arend, Umàtic Comunicació); de l’àmbit social (Gemma Escarré, ADFO) i en el sector públic (ajuntament de Vic i ajuntament de Roda de Ter). Montané és sòcia de Cardant Cultura, coordina el projecte i en porta la comunicació.

Ricard Vilaregut

Comunicació i coordinació a DiP i Cardant Cultura

Doctorat en Ciència Política i Transformació social per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques ( IGOP-UAB) és soci treballador de DIP. Format en la gestió de polítiques públiques des de diferents vessants i des d’una perspectiva 360: com a treballador en Plans i programes Comunitaris, com a investigador en recerca aplicada, com a docent en diferents universitats, i actualment, com a directiu públic en un ajuntament, i actualment com a consultor especialitzat en el disseny, creació, execució i avaluació d’ecosistemes cooperatius.

Rafael Crespo

President de DIP

Coordinador d’Intercultura – Associació UNESCO pel Diàleg Intercultural a Catalunya i membre del Centre d’Estudis Africans de Barcelona.
Format en antropologia, compta amb una àmplia trajectòria en la recerca de les xarxes migratòries i locals, en especial les dinàmiques de co-desenvolupament, amb articles com: “Moviments socials africans, una alternativa local i transnacional” (Revista Pobles, 2008); “Els mòodu-mòodu i el seu impacte en la societat d’origen”, en Empresariat ètnic a Espanya (MTAS i Fundació CIDOB, 2006); “Rutes migratòries transaharianes: dels ports caravaners als cadells”, a Nova Àfrica, nº 19 (2006); “Diversitat cultural, migració i desenvolupament. Per una visió intercultural de les migracions”, en Pobresa, cultura i ciutadania (Universitat Politècnica de València, 2006); i “Participació des de la diferència. Les formes públiques de representació de la identitat”, al Senegalesos a Espanya. Connexions entre origen i destinació (MTAS, 2006)

Mercedes Estébanez

Coordinació de DIP. Polítiques públiques i Igualtat de gènere

Formada en Disseny i Postgrau en Gènere i Igualtat, compta amb una trajectòria personal i professional lligada a la justícia social i de gènere. Al sector privat ha treballat en una agència de branding i en entorns creatius. Els darrers anys la seva activitat professional ha estat en l’àmbit de les polítiques públiques al món local i la incidència política. Actualment, com a sòcia de DIP, SCCL, realitza tasques de coordinació, col·labora en projectes que vulguin incorporar la perspectiva de gènere i augmentar la incidència al seu entorn, i en la divulgació de l’economia social i solidària.